Mentorer
2019

Vi er utrolig stolte af at kunne præsentere årets mentorteam!

 
 
chinah.r.p.8a.jpg

Chinah

Elektronisk pop/R’N’B

Fine Glindvad, Simon Andersson og Simon Kjær udgør den alternative poptrio Chinah.

Bandet har siden deres begyndelse i 2015 turneret i ind-og udland, udgivet to ep’er samt debutalbummet Anyone.

Visionen i Chinah har fra begyndelsen været at forene det catchy og eksperimenterende samt forholde sig frit og personligt til det at lave popmusik. I deres musik finder man ofte kontraster mellem det voldsomme og det døsige, det smukke og det ubehagelige, og de spiller således både imod og med popmusikkens klichéer og traditioner.

Sanger Fine Grindtvad og producer Simon Kjær er mentorer.

Facebook

 
Foto: Jesper Skoubølling

Foto: Jesper Skoubølling

Per Vers

Rapper

Per Vers har været her længe. Siden han som syttenårig i '93 vandt “Årets Rapper”, Danmarks første landsdækkende rap-battle. Senere blev “Årets Rapper” til “De 8 Bedste” og siden da “MC’s Fight Night” – som han vandt 1, 2, 3 gange og trak sig ubesejret tilbage for at fokusere på sine sange og egne shows. Han har været både DMA-nomineret og Ugens Uundgåelige, men har bibeholdt sit skæve hjerne som sit kunstneriske kompas. Med kongerigets måske højeste arbejdsmoral har han bare kløet på med sin egen lyd, og forfinet sit udtryk over syv offcielle album og i alt mere end tyve fuldlængde udgivelser. Pers tekster har altid været fulde af ordspil, humor og en uniksprogbegavelse som ikke kun har fornøjet hiphop crowden men også lyriknørder, lærere og litterater, og er blevet præmieret med priser som Spoken Word Prisen, Dan Turèll Medaljen og Danmarks fineste sproglige udmærkelse; Modersmål-Prisen. På hans nye plade Knust Kunst smelter hans altid vildt rimende og detalje-rige tekster sammen med tyve, tredive og i et tilfælde halvtreds år gamle stemmer, som han i samplet form samtaler med. Han kalder det ‘at snakke med skiver’, og han har aldrig lydt bedre. Per Vers skyder hul i tidens toner og trends og tendenser og går egne veje.

Facebook

 
Foto: Mathilde Maria Rønshof

Foto: Mathilde Maria Rønshof

Sebastian Wolff (Kellermensch)

Guitarist, Sanger og sangskriver

Sebastian Wolff er guitarist, sanger og sangskriver i rockbandet Kellermensch. Han arbejder også som producer og har udover Kellermensch´ albums bl.a. produceret det guldcertificerede album "Howl at the Moon" med The Floor Is Made of Lava. 

Kellermensch har udgivet 2 albums og turneret i det meste af Europa på store scener som Roskilde Festivals Orange Scene, Rock Am Ring, Download Festival og Wacken Festival, samt lavet radiosessions for engelske BBC Radio 1 og Xfm. 

På deres vej har de høstet en masse ros fra publikum og anmeldere. Med bandets 2. album "Goliath" bevægede Sebastian Wolff sig, som sangskriver, tættere ind på kroppen med sange som er smertefulde og personlige fortællinger. Fortællinger som har åbnet Kellermensch op til et meget bredere publikum, et publikum som, i år, spændte fra både Copenhell til Tønder Festival.

Facebook

 
64a56c4c90b95f71aa377425543620b8.jpg

Fallulah

Sanger og sangskriver

Maria Apetri – bedre kendt som platin-sælgende Fallulah – balancerer elegant på linien mellem cool indie og en bredere kommerciel appel.

Debutsinglen I Lay My Head – blev øjeblikket Ugens Uundgåelige på P3 – og kort derefter kom albummet The Black Cat Neighbourhood (Sony/RCA), som røg højt på hitlisterne og fik fantastiske anmeldelser.

Alene det første år gav hende både P3-prisen, DMA og Steppeulv-nomineringer og nummeret Bridges blev det mest spillede nummer på DR.

Selvom Fallulah er født og opvokset på Amager, så blev hun tidligt introduceret til de energiske rytmer og glødende temperament i Balkanmusikken. Denne musik kom til at forme hendes lyd I de kommende år.

Følsomhed og sårbarhed kæmper mod styrke og modvilje - det er karakteristisk for alt Fallulah står for.

Facebook

 
hjelm_0817.jpg

Christian Hjelm

Sanger, Musiker og sangskriver

Christian Hjelm er garant for særdeles veloplagt pop med et strejf af solskin i teksterne og en unik nerve i sounden. Hans senest album "Uskolet magi" er ingen undtagelse, men udstikker alligevel samtidig en ny kurs, hvor det hele har fået et nøk opad; Hjelm er mere flabet, skabet og finurlig end nogensinde før. Albummet er gennemsyret af en mørkere og mere rå stemning end vanligt, og lyrikken er Hjelms personlige betragtninger og beretninger om livets evige gåder. Store som små.

Den tidligere frontfigur i indierock-orkestret Figurines, har med nu tre soloalbums på dansk, for alvor fået cementeret sig som en af de stærkeste danske stemmer og sangskrivere i Danmark.

Uskolet Magi har været Ugens album på P4 og er bl.a. blevet mødt med fem hjerter i Politiken og ligeledes fem stjerner i Gaffa, hvor de skrev: ” Insisterende i sine energiske favntag med den gode, skæve og poetiske popsang er Uskolet magi en klædelig tilføjelse til Hjelms imponerende bagkatalog…”

Christian Hjelm udgav i 2012 det meget roste soloalbum "Før vi blev lette", som både affødte en Steppeulv for årets Vokalist, og blev kåret som årets album flere steder, med fine sangperler som 'Lang vej igen', og 'Alibi'.

I 2014 fulgte Hjelm debutalbummet op med "Vaskeægte", med singlerne I Disse Dage og Solen Bager , hvorefter det blev til en kort afstikker tilbage på engelsk med sideprojektet Lucky Moon.

Facebook

 
Caspar+Hesselager.jpg

Caspar Hesselager (Palace Winter, m.fl.)

Producer, mixer, pianist og komponist

Caspar Hesselager har arbejdet som producer og mixer for en meget bred vifte af danske indie-pop/rock kunstnere som  f.eks The Eclectic Moniker, Tårn, Masasolo, Hymns from Nineveh, Asger Techau, med mange flere. 

Med sit eget projekt Palace Winter (med den herboende australier Carl Coleman) har han indtil videre udgivet to plader og en EP på selskabet Tambourhinoceros, og har turneret intensivt i Europa. Palace Winter har opnået at få godt tag i især England, hvor bandet har spillet masser af festivaler og udsolgte koncerter, samt haft masser af airplay og rotation på BBC Radio 6 Music. Bandet har spillet bl.a. Roskilde, Green Man, Latitude, Sziget, The Great Escape, By:Larm, Secret Garden, Citadel, m.fl., spillet live-sessions på BBC6 og været ‘album of the day’ på samme.

Genremæssigt spænder Caspar vidt, og udover at have arbejdet med meget forskellige artister, har han desuden udgivet elektronisk popmusik som solo-artist under navnet My Heart the Brave, er uddannet klassisk pianist, og har spillet hundredevis af koncerter i ind og udland som keyboardspiller for bl.a The Rumour Said Fire.